IBK Hradec Králové

Vítejte na stránkách florbalového klubu
IBK Hradec Králové
www.ibkhk.cz

Příští zápas

1. liga žen - Play-off 2018/2019
Semifinále

TJ Sokol Vinohrady, 31.3.2019 15:30

TJ Sokol Královské Vinohrady

TJ Sokol Královské Vinohrady

7 : 6


Po prodl.

(3:0,1:6,2:0)

Ženy A

Ženy A

V neděli 31. března vyrazily naše ženy do Prahy bojovat o postup do finále 1. florbalové ligy žen s pražským Sokolem Královské Vinohrady. Z Hradce vyjížděl nejen plný autobus, ale i minimálně dvě osobní auta, prá fanoušků máme i v Praze. Po příjezdu k hale, který se díky uzavírkám a objíždce přes pražské jednosměrky ukázal lehce komplikovaný (ale nic, co by náš pan řidič nezvládl), následovalo krátké osobní volno a psychická příprava jak hráček, tak fanoušků na zápas o všechno.

V průběhu celé série mělo SKV úžasné první třetiny, kdy si vytvořily i čtyřbrankový náskok, takže úkol zněl jasně, nepustit soupeřky v první třetině do vedení a půjde to. Lehce se řekne, hůře udělá. Úvod utkání patřil domácímu týmu, kromě vyhraného vhazování, si připsal i první dvě šance zápasu, z nichž druhou, dobře umístěnou střelu, musela Tománková vyrážet maskou. Do velké šance se v úvodu dostal i Hradec, naší střelu v pádu vyrazila Vyrobíková, na dorážku číhala Sába Labudová, ale místo lehkého obloučku, kterým by domácí brankářku přehodila a srovnala stav utkání, podebrala míček moc a z metru přestřeluje. Od začátku utkání se hrálo naplno, žádné opatrné oťukávání, Hradec byl aktivnější, SKV nebezpečnější, v osmé minutě první třetiny se opakovala situace ze dvou předchozích utkání, zapomenutá hráčka na brankovišti, přesná přihrávka a gól. Domácí vstřelená branka nabudila, hosté naopak chtěly vyrovnat, velkou šanci měla po brejku Buchalová, její střela byla hodně tvrdá, ale domácí brankářka ji chytla, na druhé straně několikrát musela předvést své kvality Terka Tománková, kterou Vinohrady hodně nebezpečnými situacemi dokonale rozchytaly a Terka minimálně dvě tutovky chytla, na co už naše brankářka ale byla krátká, bylo rychlé přenesení hry z jedné strany na druhou a schovaná střela, která mezi hráčkami doplachtila až do naší sítě. Přestože hostující celek byl v první třetině aktivnějším, za zmínku stojí i samostaný únik Drahokoupilové, která si vypíchla balonek a ještě se s ním doslova procpala až před branku a střelou k tyčce donutila domácí brankářku vytáhnou další dobrý zákrok, větší nebezpečí však hrozilo ze střel domácích. Když už se zdálo, že první třetinu prohrajeme poměrně dosažitelným výsledkem 2:0, přišel další nedůraz před vlastní brankou a bylo to o tři góly. 

Na tribuně kolovaly vtípky, že 3:0 je dobrý, to umíme otáčet a úvod druhé třetiny tomu i lehce napovídal, Eliška Buchalová měla na začátku druhé části tři šance, jednu vychytala Vyrobíková, druhou zblokovala obrana a třetí skončila v síti. Po vyhraném souboji se Skalickou si vyběhla před branku a trefila se přesně, jak ve florbalové učebnici, začátek třetiny byl dobrý naše holky po vstřelené brance přidaly na pohybu, na důrazu. Jedno sportovní pořekadlo říká, když nevíš, co s míčkem (pukem, balonem apod.), vystřel. Skalická to zkusila od hokejové modré (od své hokejové modré!) a míček doplachtil až do branky, tahle branka byla nakonec rozhodující (protože to byla jediná branka na této straně hřiště, všechny ostatní padli na druhé straně), leč vítr z plachet nám nevzala a opět u toho byla Buchalová, která si po několikáté v rohu vybojovala míček a protože neměla moc možností, co s ním a konečně byl někdo z našich před bránou, poslala ho tam, kde Peškové stačilo už jen trefit. Hned po půlminutě to mohlo opět být o tři góly, Bartošová si v brejku položila Tománkovou a poslal míček za ní směrem do branky, ale zazvonila jen tyčka hradecké branky. To na druhé straně zazněla siréna, osvědčená spolupráce druhého útoku, Anička Miholová nahrála Elišce Buchalové a ta procpala míček do branky. Skvělá hradecká jízda donutila trenéry domácího SKV přerušit hru a vyžádat si oddechový čas. Marně, skvělou práci v obraně odváděla Jíťa Romančáková, kdy odebírala soupeřkám balonky, vyvážela je na jejich půlku a ještě si občas vystřelila, po jednom takovém vypíchnutí a rozehrávce přes Denču Dunajčákovou se k další střele dostala druhá DD  - Denča Drahokoupilová a bylo vyrovnáno a hradecký kotel na tribuně explodoval nadšením. Vyrovnáno! Hrálo se dál, domácí trošku zamíchaly sestavou a poslaly na hřiště čerstvé síly, Hradec se i nadále snažil důraznou hrou přetlačit domácí v střeřil další branku. Jíťu už jsme dnes chválily, byla i u dalšího gólu Hradce, kdy nahrávala Labudové, která prudkou střelou prověřila domácí Vyrobíkovou, ta míček vyrazila vysoko nad sebe (v onlajnu je psáno, že prý zkontroloval diváky ve třetí řadě, já bych řekl, že možná i v páté) a než se Jana Vyrobíková zorientovala, nebo vůbec kdokoliv jiný rozhoupal něco udělat, spadl míček za její záda a nakonec i překročil brankovou čáru, IBK šlo poprvé v celé sérii do průběžného vedení. Přesně minutu později si hosté odskočily o dvě branky a Vyrobíková si podruhé připsala smolný zákrok, kdy střela Buchalové měla patřičnou razanci a s velkým štěstím prošla mezi mezi tělem a rukou brankářky až do sítě. Ve druhé třetině viděli diváci sedm branek a krásný florbal, šlo se do třetí části, která mohla rozhodnout o všem.

Domácí šli do třetí části s jasným cílem, zvrátit průběh utkání ve svůj prospěch, Hradec byl proti. Hned v úvodu třetiny měl domácí tým několik slibných šancí, které skončily na hostující obraně, naše hráčky obětavě padaly do střel a snažily se hlídat předbrankový prostor a nenechat soupeřky zpracovat míček. Jenže co nejde kombinací, jde individuální hrou, už nám to ukázala Buchalová, teď to byla Hamerníková ve žlutém dresu, kdy si pro sebe ukořistila jenu z našich přihrávek a byť v tísni se prodrala až na naší půlku a střelou tahem pod břevno nedala Tománkové šanci. Hradec měl v zápětí šanci získat si dvoubrankové vedení zpět, dvě minuty za sekání si šla odsedět Anežka Dobisíková, která rozhodla hradecký zápas. Vinohrady měly během hradecké přesilovky asi tři brejky, ale ty buď uhasila obrana, nebo Tománková v brance, naopak po přihrávce napříč brankovištěm dvakrát promáchla Dunajčáková, Buchalová několikrát porvěřila hostující brankářku, ale stav zůstal i po přesilové hře stejný. SKV povzbuzeno ubráněnou přesilovkou začalo útočit a tlačit Hradec do chyb. Ve 49. minutě musela Terka v bráně vytáhnou další super zákrok, kdy vyráží střelu Vejvodové. O minutu později bylo srovnáno, Hamerníková předvedla další náběh za obranu a po přesné přihrávce do běhu srovnala stav utkání a začínalo se od nuly. První polovina závěrečné desetiminutovky se nesla ve znamení hradeckých šancí, mezi pokusné střelce se zapsaly Hladíková, Romančáková, Buchalová, Drahokoupilová i kapitánka Řezníčková, leč většina střel skončila blokem domácí obrany nebo zákrokem brankářky, většinou s přívlastkem mimořádný. A když už jsme překonali obranu i golmanku, tak nám chybělo potřebné štěstíčko a míček se odrazil mimo tři tyče. Poslední minutky utkání se naopak snažil Sokol rozhodnout za každou cenu a měl k tomu několik dobrých příležitostí, ale buď trefoval obranu, nebo to šlo mimo. Vzhledem k vyrovnanému skóre po závěrečném hvizdu, nás čekalo druhé prodloužení v sérii, první vyhrál Hradec a druhé?

V prodloužení to vypadalo, že už docházejí síly, chyběl tomu ten náboj předchozích dějstvích, každopádně stále se hrál extraligový florbal. Nebezpečné situace byly k vidění na obou stranách, perlily obě obrany i brankářky. Snad v tisícíprocentní šanci byla Buchalová, která stála mezi brankářkou, brankou a měla tam tak půlmetru místo a stačilo jen zasunout kulatý nesmysl do branky, to se jí nepodařilo a podobně jako Labudová v první třetině do toho praštila moc a míček se vznesl kamsi k výšinám.  Když už to vypadalo, že se oba týmy pomalu smiřují s penaltovým rozstřelem, na střed si naběhla Kutnarová a trefila to přesně, přes hráčky, opět nahoru a ani v tomto případě neměla Terka Tománková nárok. 7:6 pro domácí a IBKáčku končí sezóna.

Velká pochvala patří nejen hráčkám na hřišti, ale i všem okolo týmu a hlavně fanouškům. Na zápase bylo přítomno zhruba 140 diváků, z toho šedesátka hradecká, IBK tak mělo naprosto úžasnou podporu, kdy náš kotel nezavřel klapačku snad celý zápas a závěrečné skandování spolu s holkama bylo pověstnou třešničkou na dortu. Navzdory prohře, je vidět, že jsme TÝM a to se počítá!

Informace o utkání

TJ Sokol Královské Vinohrady:
J. Vyrobíková, E. Kuchyňková, B. Sladkovská, P. Honzová, N. Harmeníková, T. Trunečková, N. Bursová, K. Vejvodová , P. Kytková, K. Bartůňková, N. Bartošová , A. Kutnarová, R. Kylarová, B. Šádková , A. Dobisiková, A. Skalická

Branky:
8. N. Bartošová (K. Vejvodová ),
16. K. Bartůňková (A. Kutnarová),
20. K. Bartůňková (A. Kutnarová),
28. A. Skalická (P. Kytková),
45. N. Harmeníková ,
51. N. Harmeníková (B. Sladkovská),
60. A. Kutnarová (N. Bartošová )

Tresty:
46. A. Dobisiková (2. minuty)

Ženy A:
T. Tománková, N. Hazuková, L. Linhartová, M. Součková, J. Romančáková, M. Pešková, M. Špulková, M. Hladíková, S. Labudová, L. Řezníčková, D. Drahokoupilová, A. Miholová, M. Dohnalová, D. Dunajčáková, Z. Volejníková, K. Šarounová, A. Kašparová, E. Buchalová

Branky:
23. E. Buchalová ,
28. M. Pešková (E. Buchalová),
31. D. Dunajčáková (D. Drahokoupilová),
31. E. Buchalová (A. Miholová),
38. S. Labudová (J. Romančáková),
39. E. Buchalová (M. Hladíková)

Tresty:

Střely: 27:38

Počet diváků: 139

« Zpět na rozpis

Diskuze

Poslední zápas

Ženy A
SK Jihlava
4:2
Podrobnosti

Události

Žádné nadcházející události pro tento tým.

Tabulka

1. Black Angels 3 19:8 3
2. Panthers Praha Black 3 18:13 3
3. FBC Dobruška 2 18:2 2
4. TJ Sokol Královské.. 2 18:9 2
5. Florbal Chomutov 2 16:7 2
6. FBC Kutná Hora 2 13:7 2
7. Ženy A 3 6:8 2
8. FbK Horní Suchá 3 9:14 2
9. Prague Tigers Nehvizdy 1 9:3 1
10. SK Jihlava 2 8:4 1
11. FAT PIPE Tigers Start.. 2 13:16 1
12. Florbalová akademie MB 2 5:9 1
13. FBŠ SLAVIA Plzeň 3 11:18 1
14. Florbal Ústí 3 9:16 1
15. Aligators Šitbořice 3 4:19 1
16. Sklo Bohemia Světlá.. 1 1:2 0
17. TJ Svitavy 1 1:2 0
18. SK Meťák České.. 1 0:2 0
19. ACEMA Sparta Praha UNYP 1 0:2 0
20. FBC Česká Lípa 1 0:2 0
21. TJ Centropen Dačice 1 0:2 0
22. TJ Sokol Nové Strašecí 1 0:2 0
23. Rudý Dračice MLADÝCH.. 1 0:2 0
24. Hattrick Brno 2 8:17 0

Kompletní tabulka

Nejbližší narozeniny

24.04.2024 Barbora Šamalová (23)
25.04.2024 Michala Zoulíková (30)
29.04.2024 Pavlína Seligrová (15)
30.04.2024 Ema Žďárská (25)
04.05.2024 Barbora Pitorová (12)
06.05.2024 Veronika Dubcová (16)
07.05.2024 Eliška Benešová (22)
13.05.2024 Ema Strůnová (10)
14.05.2024 Kristýna Šarounová (37)
18.05.2024 Tereza Rejmanová (20)

Najdete nás na Facebooku

Město Hradec Králové Královéhradecký kraj Národní sportovní agentura Český florbal Výprachtický HPI-CZ Nadace ČEZ Sport-zone Autobusová doprava Tomáš Zavadil EXE SPORT s.r.o. SOFAT, s.r.o. AREPO Hradec Králové z.s. Sanasport Pro-idea s.r.o.

Počet návštěv: 50074
Posledních 30 dnů: 417 | Posledních 7 dnů: 123 | Poslední den: 20

© 2024 IBK Hradec Králové | Všechna práva vyhrazena | soukupovap@post.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne